31.1.05

Lõpuks ometi ärkas blogger.com ka üles - juba pikka aega pole saanud oma avaliku päevaraamatut täiendada, sest süsteem on lihtsalt jupsinud. Ai-ai-ai. Tere hommikust, igatahes ja head rahvusvahelist kolmekümne esimest jaanuari. Igatahes on lumetorm ka Tallinnasse jõudnud. Noh, torm pole muidugi Eesti tingimustes vist kõige õigem sõna (mäletame me ju kõik 9. jaanuari), ent aknast välja vaadates on pilt päris lõbus: Pro Kapitali parkla on lihtsalt lumelaviini all. Nüüd ruttu paar teksti kirjutada ja - vut-vut-vut! - tööle.

25.1.05

"Mõned inimesed virisevadki kogu aeg," tunnistas nii mõnigi, kellega täna varahommikul uut öötööd teen... :) Noh, ühesõnaga, midagi uut, igatahes. Eks näis, mis sest kella kolmveerand viiesest ärkamisest pikemas plaanis välja tuleb, ihihi.

20.1.05

Strange... Very strange. Putin ja Rüütel ajavad Kremlis omi asju, Hitlerjuugend tõstab Eestis pead ja avaldab oma oksele ajavaid tekste võrguavarusis (mitte mingit linki seesugusel kodukale). Hmm... Kas nüüd on siis asjad sealmaal, et normaalsus hakkab inimestest tasahilju kui õhk välja voolama? Ja oma ihukeeletoimetajast jään ka ilma. Tegelikult on see hea, sest ihukeeletoimetaja asub nüüd tähtsale toimetajakohale. See on tore areng :)

18.1.05

Ja ongi seksi-ja-linna-saaga siinmail läbi :) Näed siis. Eriti toreda lõpulauluga "You Got To Love". Ei tea, kas peaks selle motoks võtma või midagi...

Panen siia enda tarvis kirja ka tänavused Kuldgloobuse võitjad. Järgmine üleilmne filmitähelepanu koondub 12. veebruaril Londonisse, mil antakse välja järjekordsed BAFTA'd :)

MOVIES
Best Supporting Actor in a Motion Picture
Clive Owen, Closer

Best Supporting Actress in a Motion Picture

Natalie Portman, Closer

Best Actress in a Motion Picture Musical or Comedy

Annette Bening, Being Julia

Best Foreign Language Film

The Sea Inside
(Spain)

Best Screenplay

Alexander Payne and Jim Taylor, Sideways

Original Score

Howard Shore, The Aviator

Original Song
''Old Habits Die Hard'' from Alfie

Best Director
Clint Eastwood, Million Dollar Baby

Best Actor in a Motion Picture Musical or Comedy

Jamie Foxx, Ray

Best Actor in a Motion Picture Drama

Leonardo DiCaprio, The Aviator

Best Actress in a Motion Picture Drama

Hilary Swank, Million Dollar Baby

Best Motion Picture Musical or Comedy

Sideways

Best Motion Picture Drama

The Aviator

T
V
Best Supporting Actress in a Series, Miniseries, or TV Movie

Anjelica Huston, Iron Jawed Angels

Best Supporting Actor in a Series, Miniseries, or TV Movie

William Shatner, Boston Legal

Best Actress in a Drama Series

Mariska Hargitay, Law & Order: Special Victims Unit

Best Actor in a Drama Series
Ian McShane, Deadwood

Best Actor in a Musical or Comedy Series
Jason Bateman, Arrested Development

Best Drama TV Series
Nip/Tuck

Best Actress in a Musical or Comedy Series
Teri Hatcher, Desperate Housewives

Best Musical or Comedy TV Series
Desperate Housewives

MINISERIES or TV MOVIE

Best Miniseries or TV Movie
The Life and Death of Peter Sellers

Best Actor in a Miniseries or TV Movie
Geoffrey Rush, The Life and Death of Peter Sellers

Best Actress in a Miniseries or TV Movie
Glenn Close, The Lion in Winter

Oma sulnis unisuses panen siia ühe lingi NY Timesile, mis tutvustab pisut Euroopa multikultuursete filmide lugu. Väärt teadmine. Mulle endale vähemalt. Ise olen aga väga usin - nädalavahetuse trall Püssirohukeldris ja kõikvõimalikes rõve-rõvedates Tartu urgastes (ma ei hakka nimesid nimetama, sest mul läheb pelgalt sellele mõeldes süda pahaks ja juhe kokku - mingid provintsi paskaagid on heaks arvanud teha endale nn klubi, mis peaks peegeldama suurlinnade sära nende väikestesse traktoristikoludesse, ent ometi on see kõik saast-saast-saast:)). Aga ega Tartu pole selles süüdi, et linna väiksuses tuleb ka rumalus ja kitsarinnalisus kiiremini esile. See selleks :) Tegolt oli suurepärane reedelaupäevpühapäev, mis kulmineerus kallite-armsate sõprade get-together-peoga Konna ja Katsi auks. Hip-hip! Täna on Rolfi sünnipäev, see ka meenus siinkohal.

14.1.05

Elagu Rufus Wainwright. Sest tema laulud on lihtsalt suu-re-pä-ra-sed. Hetkel kuulan näiteks "Shrekist" tuntud laulu "Hallelujah"... Oh. Uskuge mind, see on hea!
No, ei saanud eile öösel magada. Pärast Gerly moedemmi tahtsin koju vudida ja ühe shefi noorteraamatu "Vahet pole" läbi lugeda. Ihihi - nii ma siis passisin kella viieni üleval ja õgisin materjali. Täitsa lõpp, ma polegi vist väga pikka aega mingi ilukirjandusliku teose tõttu üleval passinud ja une ära unustanud. Heeh, ikka imelik ka natukene. Ja nüüd ootan, et mulle lõpuks ometi televiisor siia saabuks - kaua sa ilma liikuva pildita ikka kannatad Stockmanni hoovi passida. Täna olen peaaegu et otsutanud Tartusse sõita. Kuigi päälinnas oleks näiteks PSB-ga ju lahe jämmida. Oh, mind, otsutamatut. :)

11.1.05

Einoh, ärge arvake, et ma nüüd päris surnud oleksin, arvestades mu viimaseid üpris pessimistlikke sissekandeid. Ei-ei-ei, ise olen ikka rõõmus. Ja kui kohe kuidagi enam uue olukorraga kohaneda ei suuda, eks alles siis on aeg uutele radadele sammuda ja vaadata, mis ses elus veel ilusat. Praegu olen rahul. Peaaegu, ehkki mingi mõttetu vingats-kolleeg hädaldab, et jumalikult akna taga ilma kuldav kevadpäike talle otse silma paistab ja ta tüütult ruloosid sulgema kipub. Muidugi, istuge ikka pilkases pimeduses ja "nautige" keldrikakandlust. Tõesti meeldiv. Ise olen igatahes rahul. Ausõna. Mis siis, et kurguvalu on. Seda ikka juhtub :)

9.1.05

Uudiseid sõjatandrilt. Istume H. ja S.-iga Double Coffes ja helistame tuttavaid läbi. Kaire on Tartus "päris lõbus" - vaatab vaid, kuidas naabermaja katusest laguneb. Öösel lennanud katuseplekk, praegu pudeneb puitkonstruktsioon ja täitematerjal. Pärnu rahvas teab rääkida veest keldrist, evakueeritud linnaelanikest, veega ära lõigatud Vana-Pärnust jne. Haapsalu ja saarte kohta ei maksa vist midagi öelda... Olukord on päris jabur - ja nüüd, mil tuul on läände pöördunud, on kogu laamendusjõudu taas Tallinna poole oodata. Veidral ajal ikka elame küll - esmalt Kagu-Aasia, nüüd meie oma kodukants loodusjõudude löögi all. Brr... Tänavatel kõndida ei tohi, sest plekid-purgid-pudelid tormlevad mööda tänavaid ringi. Oh-oh!

Hommik oli meile igatahes rõõmus: kell kaheksa üles (appi!) ja siis padavai! TV 3 "Rooside sõda" mängima. Ihihi, eks siis reedel vaadake, kes võitsid - kas SLÕhtuleht või Postimees. Ma vihjeid ei anna :) No vat. Sedapsi siis.

7.1.05

Ja ärge palun Napoli kohta midagi küsige. Me lendasime ikkagi orki. Tuleb välja, et kampaania oli ekslik. Nüüd me sureme ja kirume siin teineteise võidu :)
"Väike samm firmale, suur samm inimesele," ütles keegi mulle eile. Siin me siis nüüd oleme - ligi neli aastat paigal püsimist ja kamraadide kaifimist on siis nüüd läbi ja tuleb vaadata, kuis edasi saab. Einoh, tõsiselt on natukene kurb ka, aga eks ma siis harju nende uute perspektiividega, mis mu ette lajatunud... Aga palju rõõmsam on uudis, et Annakas sai tütre!!! :) Palju õnne, kullake! Ja tuult tiibadesse Meelile, kes täna siit tõttab. Oh. Te peaksite seda nägema, mis siin toimub juba viimased nädal aega - kolleegid sõidavad laudade-toolidega mööda maja, otsivad endale uusi kohti ; arvutimehed ähivad ja ohivad, lohistades monitore ja klavereid truult ajakirjanike järel lontsides; tundmatuks jääda soovivad kaablikutid on kogu laepealse lahti tirinud ja vahetavad juhtmeid ja voolikuid ja ... mida kõike veel. Nagu kusagil sõjaväe peakorteris. Ah, elu on selline.



6.1.05

Uhh, milline kiire ostuotsus hetked tagasi sündis... Leidsime, et iizidzhett teeb odavlende ja veel meeletuma sooduskampaaniaga. Tehtud-tehtud (mõtlemisest polnud muidugi juttugi) ja ostsime endale Henriku ja Silviaga piletid Napolisse. Veebruaris läheme. Ma hakkan alles hiljem mõtlema, kui ma natukene reipam olen, ma luban. Täna oli üks sündmusterohke päev. Ilusaim elamus oli homme esilinastuv "Ooperifantoom", mille esikal käisin. J-jammi! Tõsilahe elamus. Aga päeva teine pool läks üpris kirjuks ja ootamatuks: tere tulemast, Arterisse. Ma ei saa sellest ka veel päris täpselt aru, aga ma tegelen asjaga. :) Nüüd tuleb Arno pisititt üle vaadata. Ja homme ongi reede! Jee, tulevad külad Belgiamaalt!

4.1.05

Head uut aastat! Täna ju veel võib seda rõkata. Ma ei saa aru, miks ma nii tagasihoidlikult vaikne olen olnud. Hmm... Uusaasta saabus igatahes Lasnamäe nõlval "leinavale" linnale kaemisega. Ilutulestikumöll ei tahtnud sootuks vaibida. Oh, neid pidusid ja pidustusi, mis aasta algus endaga kaasa toonud on. Siinkohal tänu P.-le kes otsustas 1. jaanuaril toredad inimesed kõik jäätisekokteili-õhtule kutsuda. Ihihi, nii me seal siis istusime, blaseerunud pilk kinnitunud teleekraanilt kiirgava "Õnne 13" külge. Aga okei, see oli veel tibens-tobens peagi alanud filmiga "Kohtumine tundmatuga" võrreldes. Hea, et hiljem sai klubis keefiri. Järgmise päeva R 2 "Aastahitid" panid mind hoopis uute muredega silmitsi seisma: no, kuidas kurat, ma küll seltskonnakroonikat teen, kui ma ei leia endas oskust helistada tuntud poptööstuse-nägudele, et neilt pärida, kellega nad siis nüüd sedapuhku magavad. Ai, Kroonikasse ma vististi ikkagi ei sobiks. Hühühü!