16.7.02

Kaido vahendas ühe oma koolikaaslase elamusi Singapuri. Hmm...:


"Nii palju oleks kirjutada. Aga nii palju ei ole aega ega raha :) Seepa"rast kirjutaks ainult yhest detailist, mis on aga igati eluline detail - PELDIK.
1. Pissuaarid. Alustaks sellega, et pissuaarid on siin peldikutes to'esti liiga madalad. Aga noh - saab hakkama, vaja vaid sutsu rohkem sihtida.
2. Paberit pole krt! OK, meil ka ei ole avalikes kempsudes tihti paberit, eriti tasuta kohtades. Aga siin on oopis teistpidi. Kesklinna tasuta WC-des ON paber. Aga paljudes kodudes ei ole peldikus paberit!!! Oma to"o" to'ttu on mul unikaalne vo'imalus la"bi ka"ia a"raarvamata suur arv kohalikke koduseid peldikuid. Miks paberit pole - vaata punkt 3.
3. Paberit pole, aga kyyned on. Va"ga paljudel malaidel ja indialastel, aga ka mo'ningatel hiinlastel on yks pikk kyys - vasaku ka"e va"ikse so'rme kyys. Vaat seda nad siis kasutavadki igapa"evaste toimingute teostamiseks. OK, kaugeltki mitte ko'ik. Paljudes edumeelsetes kodudes on siiski ka paber. Laupa"eva o'htul vaatasin yht kena neidu. Aga siis avastasin, et tal on ko'ik kyyned pikad. Hmmm... vo'ttis mo'tlikuks.
4. Paberit pole, aga voolik on. Kehvemates avalikes kemmergutes on paberi asemel voolik. Ja tualettegi nimetatakse siin tihti asjakohaselt: washroom (ehk siis: pesuruum).
5. Ma"rg on! Kuna kasutatakse voolikut, on enamasti ..itamaja po'rand ma"rg. Seda ka kodudes. Urinaariumisse minekuks on vaja tavaliselt jalga panna sussid. Mulle pakutakse miskipa"rast tihti susse, mis mulle jalga ei la"he.
6. Parim abiline - vasak ka"si. Aasias on yheso'naga kyllalt tavapa"rane, et seda puhastamist toimetatakse vasaku ka"ega vo'i vasaku ka"e va"ikse kyynega. Seeto'ttu tuleb ka ko'iki asju teistele ulatada ja vastu vo'tta parema ka"ega. Kohalikel hiinlastel ja"llegi tava visiitkaarti anda ja vo'tta kahe ka"ega - yldtava Singapuris. Nii ongi kysima"rk, et kuda indialastele ja malaidele visiitkaarti anda. Kas parema ka"ega vo'i vo'taks selle vasaku abilise ka appi. Huvitav kas need pikakyynetyybid silitavad voodis ka kaaslast ainult parema ka"ega? ;)"

0 comments: