19.3.03

Konn, aitähh Sulle ilm.ee mainimise eest. Seal, avastasin, on veel üsna ohtralt toredaid tähelepanekuid lindude ja muu looduse käitumise koha pealt... See on lihtsalt parim ja sõbralikum huumor, mida hiljuti lugenud olen. Ja parim tegusõna on tuutjupitamine. Palun võtta kasutusele. Kevad on kop-kop-kop ukse ees:

Olukord Soome lahel: Angerjas (Anguilla anguillia) põhjas, adru ja muda kihi all magamas. Luts (Lota lota lota) ei näidanud ennast, nagu ka tursk (Gadus morhua callarias). Räim (Clupea harengus membras) kaldavööndist eemal. Ahven (Perca fluviatilis) kaugetel karidel. Keegi ei tea, kus.
[--]
Neil lesta emastel isenditel, kes sel aastal paljunemises osalevad, hakkas arenev mari kõhtu punni ajama.
[--]
Hallvares (Corvus corone) kraaksatas, kaelushakk (Corvus monedula) kjakkitas, rasvatihane (Parus major) sitsikleiditas, varblane (Passer sp) silbitas, leevike (Pyrrhula pyrrhula) kuristas, siidisaba (Bombycilla garrulus) viristas, kõrvukräts (Asio otus) "puhus pudelisse tuut-jupikesi". Rohevint (Carduelis chloris) laulis. Ronk (Corvus corax) tegi häält. Rähn trummeldas.
[--]
Häälitsemine oli üsna elav, eriti päikesepaistelistel päevadel. Märkamiseks oli vaja kuulata, valjut pidevat fooni see veel ei moodustanud.

0 comments: