19.3.03

Telesõjad on alanud - I love it! Mõningaste vahedega edastasid Kanal 2 ja ETV oma pressiteated teemal sõjakajastus nende kanalitel:

Sõja puhkemise korral Iraagis alustab Kanal 2 uudiste erisaadetega, mille eesmärgiks on tuua televaatajateni kiireim ja oluliseim info sündmuste arengust Iraagis.
«Sõja alguspäevil on uudiste erisaated eetris igal täistunnil, edaspidine graafik kujuneb välja juba vastavalt lahingutegevuse arengule. Kanal 2 peamiseks eesmärgiks on pakkuda kõige uuemat ja kiiremat infot,» teatas Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme.
Lisaks rindeteadetele mahuvad saadetesse ka kommentaarid, vastukajad ja analüüsid.
«Olukorra pingestudes, kasutame ka tavasaadete ajal ekraani ülaosas inforiba, millel jooksevad Postimehe Online uudised,» rääkis Uute Uudiste peaprodutsent Toomas Lepp.


vs.

Eesti Televisioon muutub sõja puhkedes uudistekanaliks. Aktuaalse Kaamera (AK) uudised jõuavad eetrisse hommikul ja õhtul igal täistunnil. ETV vahendusel on võimalik jälgida online uudiseid ka koduleheküljelt aadressil www.etv.ee ning teletekstis lehekülgedelt 500 - 550. Teletekst edastab ka kiired muudatused saatekavas ning täistunni AK uudiste sisukokkuvõtted.
ETV juhatuse esimehe, Ilmar Raagi sõnul näevad Eesti Televisiooni vaatajad informatsiooni reaalajas ning selleks on meil EBU liikmena pakkuda kõige rikkalikum ja põhjalikum pildimaterjal. "Euroopa Ringhäälingu Liidu (EBU) uudisvahetus, mille liige on ka ETV, on formeerinud kõik oma jõud. Kriisikoldesse on saadetud EBU võttegrupid ja televisioonieksperdid, eesmärgiga tuua vaatajani tõeseim teave Pärsia lahe piirkonnas toimuvast," märkis Raag. "Kui igal täistunnil eetris olev Aktuaalne Kaamera edastab värskemaid uudised siis AK põhisaates kell 21 tehakse kokkuvõtteid ja kommenteeritakse-analüüsitakse sündmuste käiku juba põhjalikumalt. Lisaks on hilisõhtusse varutud ka dokumentaalfilmide eriprogramm," lisas Raag.


Kui Kanal 2 värskus ja innovatiivsus ning soov leida nn uut nishi leidis kinnitust juba valimisöö tootmisel, siis ETV plaan on veelgi lõbusam ja, mis seal salata, igati professionaalne. Jäädi ju nii mainelt kui ka vaatajaarvult erakanalile tol mälestusväärsel valimisööl oi­-kui-alla. Kui siingi toppama jäädaks, siis poleks avalik-õiguslikul kanalil enam pikka pidu...

0 comments: