25.6.03

Ühendriikide kirjastaja tellis juurde 800.000 eksemplari J. K. Rowlingi «Harry Potter ja Fööniksi Ordu» raamatut, kergitades tiraazhi 9,3 miljoni raamatuni, vahendas AP.
«Me värisesime erutusest raamatu fenomenaalse läbimüügi tõttu,» ütles Scholastic Inc. lastekirjanduse divisjoni president Barbara Marcus. Tema sõnul on raamatuid juurde oodata järgmise paari nädala jooksul.
Eelmist raamatut «Harry Potter ja Tulepeeker», mis ilmus 2000. aastal, müüdi 11,5 miljonit kõvakaanelist eksemplari, märkis kirjatuse infojuht Judy Corman.
Barnes & Noble, Borders Group ja teised raamatukauplused teatasid möödunud nädala lõpus rekordilistest Potteri viienda raamatu läbimüüginäitajatest. Ainuüksi laupäeval müüdi kokku viis miljonit raamatut.
Eile teatas viienda Potteri raamatu audioversiooni kirjastaja Random House Inc., et «Harry Potter ja Fööniksi ordut» on juba müüdud 135.000 eksemplari, mis on seni nende absoluutne rekord.
Kirjastuse audioversioon 870-lehekülje paksusest raamatust koosneb 17 kassetist või 23 laserplaadist (CD), selle kestvus on 26 tundi ja 30 minutit.


Suurepärane müügitöö, kas pole? Mitte et ma ise vaikset viisi Potteri fanaatik ei oleks, kuid massihüsteeria Ühendriikides on muidugi lustakas. Ja kirjastajaile kasulik. Palun, tulge ja ostke Eestist see inglisekeelne versioon - kõigest 375 krooniga. Ei mingit paanikat, ei mingit hullust: võta letilt ja maksa kassas. Oh, ameeriklased, oh, ameeriklased.

0 comments: