9.12.03

Ma ei oleks seda vist tõenäoliselt öelnud, kui üks erakond poleks end oma hiliste pressiteadetega meelde tuletanud - aga no, mille kuradi pärast pidi Tallinna linnavalitsus pealinna iidhooned rõvepakenditesse mässima?! Uskumatu! Meenus see, kui käisin jõleshefist kudumikauplusest endale eile tutimütsi ja labakuid ostmas (jammi, hästi soe on nüüd!) ning märkasin Vabaduse väljaku ääres kõrguvat kultuuri - meelelahutus - ja - ärihoonet üüratult laia kollase ristpaelaga "kinni tõmmatuna".
Ma ei saa aru, kas kuidagi eriliselt jõuluilusam on linnavalitsuse hoone akendest seda Vabaduse väljakut nüüd kaeda või...? Noh, hea küll, neil on ilus ja harras seda piielda. Aga mida see Paks Margareta siis nii väga ära tegi, et teda erakondlikult rohelise paelaga oli vaja pakendada? Urrr... külmavärinad tulevad peale, kui selle peale mõtlen. Et vaja pakkida maju ja kirikuid ja muid ehitisi? Noo, tehku siis midagi Bundestag'ilikku, kus kogu maja tekstiiliga üle laotati... Oli vähemalt ülalt lustakas vaadata. Aga võib-olla on linnakunst puhtolemusliku determinandina minu jaoks liialt adumatu, kui sadadele kultuurinõunikele kusagil ametkondlikes koridorides. Kui homme mööda jalutan ja ära ei unusta, eks siis teen mõne foto ka.
Vähemalt võimaldavad linnanaljad natukenegi lähenevat jõuluaega lugeda. Kümne päeva pärast saab teinegi veidrus, Vabadusekell, valmis ja avatud. Seks puhuks ilmus ei-tea-kust toimetuse seinalehele kohalik Vabaduse kella kell, mis kaunt-dauni teha avitab... Selline omamoodi ajakirjanduslik advent, ooteaeg või nii...

0 comments: