6.6.04

"On pühapäev tore päev, tore päev. Siis isa töölt koju jääb, koju jääb...," laulis eeteevee mulle täna pärastlõunal kõrva. Unine pilk rändas üle siin-seal turritavate tolmutortide, musta pesu ja pesemata nõude virnade, jäi seisma tigedalt voodis põrnitseva Smaugi ees (kui ta oleks saanud, oleks tal ühes käes kahvel, teises taldrik olnud, ja ta oleks neid nõudlikult kokku tagunud, nagu filmis "Naerata ometi", ja skandeerinud: süüah, süüah!) ning rändas siis hetkeks teki alla tagasi. Polnud midagi teha: maja vajas läikima löömist. Ja kass toitmist. Ja ajaleht tegemist. Nii see pühapäev mul algaski.
Viimased päevad on olnud nädalavahetuslikult lustakad - sõpradega Tartusse tööpostile, et jiisuskraisti oma silma-kõrvaga kaeda ja et Liisile sünnipäevaõnnitlused isiklikult üle anda. Ja kui siis laupäeva hommik imeliselt päikesekullaselt koitis, oli aeg Tallinnasse tagasi sõita. Selline tagasihoidlik kiirvisiit, mis päädis isegi oma lugupeetud vennaga kohtumisega linnatänavail. Sest päälinnas kavatses Kats aastakese vanemaks saada. Ja Rait väärikalt oma metsamajakeses sünnipäevapidu pidada. Ja Vanilla Ninja lauluväljakul rokkida. Homses lehes pahurdab Margus Kiis kontserdi üle. Mina ei pahurda. Henrik, Silvia ja mina saime küll hea kontserdielamuse, millest oleks igal kodumaisel showmännil õppida: nii produtseeritakse kontserte ja ärge irisege nende üle, kes tõepoolest Euroopas läbi on löönud. Irisege süldibändide üle kui tahate. Või ärge üldse irisege. Igatahes tuli pärast kontserti võtta ette jalgsimatk Altmetsa suunas, sest taksodest oli pealinn küll tühi. Brr, uusi firmasid on vaja juurde, mõtlesime Urmasega, kui ühtegi taksodispetsherit kätte ei saanud...
Nüüd siis taas tööpostil. Lauale olen kuhjanud Kitekati ja Darling'i purgikesed: näete, ma ausõna viin Smaugile süüa! Näitasin eilsele sünnipäevalapsele Katsile kingituseks kruiisireisi kirjeldust, kus mõni Eurohaldjas praegu tuuritab, ja suutsin ta vist kadedusest roheliseks ajada. Ennast, muidugi, jälle ka :) Aga vähemalt sobib roheline Kats oma töölaual kõrguvasse botaanikaaia lõikelillede kompleksi suurepäraselt. Ihihi.

0 comments: