19.9.05

"Fuck you all," kritseldas üks unise moega kodanik hommikusel koosolekul salaja põlvedele laotatud märkmikusse. Kõrvalistujatele tegi selline aus ja avameelne esmaspäevetervitus igatahes nalja. Ehk oleks pidanud hoopis isiklikult võtma? Heh.

Üks hullult armas nädalavahetus on nüüd siis selja taga. Hea küll, laupäeval oli küll varajane ärkamine, ent mis parata! Seda muhedam oli see sügiskrõbe päev, mille veetsime koos taas võõrsile suunduva I-ga. Patseerisime vanalinnas, sõime Tanduuris kõhud punni ja pärast rüüpasime Chocolaterie's asteekide retsepti järgi meisterdatud shokolaadi peale. Eriti armastusväärne oli see, et sealne teenindaja tõi meile hiiglaslikud laualinad kaitseks külma eest. Nii me seal itaaliapärases sisehoovis siis istusime ja oma trühvleid-jooke nautisime. Mmm, dekadentsi tipp. Ja I nägi välja nagu üks antiikne roomlane oma triibulise toogaga. Tahes-tahtmata meenusid I-ga Tartus oldud-kasvatud aastad. Ja nii jõudsimegi tõdemuseni, kui hea on üksteise jaoks jätkuvalt olemas olla. Lahe!

Õhtu hakul vurasime aga juba Pudisoole, kus R oma kolmekümnendat kokku arvutas. (Appi, keegi võiks Peterburi maanteega midagi ette võtta! Ja ruttu!) Aitasime meiegi kaasa. Oli jälle teistpidi armas olemine. Ühte ma aga tean - ma ei salli üliaktiiveid ja ülikorraldavaid inimesi. Nende sahmimine ja pidev planeerimine ajab pea ringi käima ja muidu hulluks. Vastik. Aga noh, see oli õnneks tühine mure, sest armsaid inimesi oli rohkelt. Mis siis, et hommikul pea kandiline oli - niipea, kui sügistormleva mere äärde jõudsime, läks olemine paremaks. ("Nagu pulmas," rõkkasid kõik läbisegi.) Värske õhk ikka! Sõbrad on toredad. Kahju, et meil kõigil alati nii vähe aega on... :( H on oma blogis kirjeldanud pühapäeva varahommikust rasket avariid me koduristmikul. Jube värk. Nagu ka tõdemus Märtini üliraskest avariist, mis tagasiteel pealinna ajju tungis. Brrr.

Kui aga meie ristmikust veelgi rääkida, siis see läheb iga päevaga üha populaarsemaks. Valmiv sünagoog ju ikkagi. Ma ei saa midagi teha, et iroonilised mõtted pähe tulevad, kui ehitajad praktiliselt 24/7 seal müdistavad ja maasse vaiasid tambivad, nii et ümberkaudsed majad lihtsalt värisevad. Ja voodid samuti. Eilsest on kant üleüldse politsei järelvalve all, sest täna saabus sinna nurgakivi ladustama Iisraeli riigi juhtkond. Turvaline.

0 comments: