24.11.05

Ainult täna õhtul

Saabusin just Jazzkaare Jõulujazzi sellise pealkirjaga kontserdilt Rock Cafe'st. Just seesuguseid muusikalisi ristamisi olen taga igatsenud. Okei, mis nüüd taga igatsenud - eks neid siin-seal ikka ole -, aga ühe väsitava (tavalise) tööpäeva lõpetuseks sobis Henrik Sal-Saller koos Estonian Dream Big Bandiga lihtsalt suu-re-pä-ra-selt. Nii maitsekaid seadeid Smilersi lugudest nagu tegid Raul Sööt või Petteri Hasa annab ikka otsida. Tõesti. Maitsev muusikaelamus, hoolimata sellest, et pärast tööd tekib minus harva sood sattuda ootamatult keset sagivat rahvamassi... Ent see elamus oli seda väärt. Kuuldavasti tegid nad sama hea kontserdi eile ka Tartus Vanemuise kontserdimajas. Hehehe, Henrik oma kähesugereeriva häälega ütlemas: "Sa võid osta endale Hummeri, sa võid osta endale maja - tegelikult oled ikkagi seesama Kalamaja kauboi."

Huvitav, mis häda "Kahvli" rezhissööril Elol nende käte ja ülisuurte riidetükkide näitamisega on? On ta tõesti kusagilt saanud kätte (!) algaja kadreerija käsiraamatu, mis ütleb, et oi-oi, kui paha ja ebaeetiline on tegelikult extra close-up'e tele-eetris näidata, ning siis ta paneb näpu suhu ja mõtleb - mm, aga ma just teen niimoodi, sest ju see reeglite rikkumine on kämp ja lahe. Ei ole. Igav on. Selle asemel, et objektiivi inimesel hoida, näidatakse mulle ühtäkki tema värisevaid käsi. Jõle üllatus küll, et esmakordselt otsestuudio telekaamera ette sattuv mees käsi väristab. Seesugune esteetika on tõepoolest vananenud - aeg oleks üheksakümnendatest edasi liikuda. Pealegi jätab see niigi igavast intervjuust mulje, et ka tegijatel endal on igav. Mis te siis kutsute selliseid külalisi, kui endal ka neid igav vaadata.

Ja et ma ei unustaks, siis 2005. aasta F-W-hooaja (ehk praeguse) seisuga on maailma tippmodellide VIP-klubi loetelu selline (meeldetuletus tuleneb J röögatusest, et kuhu kõik tipud, sh Carmen Kass on kadunud - ehk, top50, mida reastab models.com, võtab arvesse siiski n-ö uudistooteid, mitte "vanasid kalasid", "celebrity'sid", tippusid. Kivi langes südamelt:))

1.Gisele (IMG) (FW 05: St John's, Gaultier, Victoria's Secret)
2.Kate Moss (IMG) (FW 05: Dior, Burberry, Rimmel)
3.Carolyn Murphy (IMG) (FW 05: Estee Lauder, Fendi)
4.Erin Wasson (IMG) (FW 05: Armani, Micheal Kors, Lagerfeld Gallery)
5. Karen Elson (DNA) (FW 05: Escada )
6.Carmen Kass (Women) (FW 05: Calvin)
7. Amber Valetta (DNA) (FW 05: David Yurman)
8.Natalia Vodionova (DNA) (FW 05: Calvin Klein Collection/Underwear/Jeans/Fragrance)
9.Liya Kebede (IMG) (FW 05: Estee Lauder, Escada)
10.Angela Lindvall (1 Mgmt)
11.Linda Evangelista (DNA)
12.Claudia Schiffer (UTA) (L'Oreal, Ebel)
13.Naomi Campbell (1 Mgmt)
14.Christy Turlington (UTA) (FW 05: Bottega Veneta)
15.Karolina Kurkova (DNA) (FW 05: Jones New York)

Halloo? Estonia jah? No, on nõme nimi…

0 comments: