21.3.06

Eurovisiooni lauluvõistlus võiks häbeneda

Eurovisiooni lauluvõistluse tänavuaastased korraldajad peaksid silmad pihku häbenema. Kui pärast Eestis korraldatud lauluvõistlust ja EBU liikmesmaadele antud IT-õppetundi oli justkui normaalne see, et kogu (ja sugugi mitte vaid ajakirjanike) akrediteerimine ning sestap ka asjaajamine oli veebipõhine, siis kreeklased on kui hädapätakad oma lauluvõistluse otsas.

1. Download the accreditation application form (pdf).
2. Fill in all the fields in BLOCK Capital Letters. Any form which is not completed in full will not be considered.
3. Return your application form to the Head of Press (or Head of Delegation) of your country by using the fax numbers or e-mail addresses provided below.
4. Press and Media representatives from countries NOT taking part in the ESC are requested to send their applications to the EBU at the numbers indicated below.
5. Freelance journalists must enclose with this application a confirmation letter (signed and stamped) from the Editor-in-Chief of an established media organization.

Tõesti, selleks, et saada end akrediteeritud, tuleb sul appi võtta selline agregaat nagu faksimasin. Nende eelistustes on see kindlasti esikohal. Pigem ei mingit veebisuhtlust ja automaatselt genereeritavat kasutajanime ja salasõna - selle asemel lae doc-fail (mitte pdf-fail, nagu nad väidavad) alla, täida ära, trüki välja, faksi ära... Veel parem aga on, kui kleebid oma pildi väljatrüki peale ja vii tip-tap-tipa-tapa kohaliku delegatsioonijuhi kontorisse.
Miskipärast meenub mulle kodakondsus- ja migratsiooniameti algeline paberimajandus ajal, kui esimest korda Eesti passe välja andma hakati. Ma arvan, et mul võis seda vaja minna umbes 1993. aastal, mil oli vaja end esimeseks välisreisiks Taani seada. Siis tuli Tartus mööda Munga tänava hoove ringi vudida, tõestada vanavanemate sünnitunnistuste, majaraamatute ja ma ei mäleta veel millega, et sa ikkagi oled enne vastavat aega vabas Eestis sündinud kodanike järeltulija. Oh, neid perfokaartide hunnikuid; oh neid vormeleid ja blankette.
Huvitav, mis on EBU ametlik põhjendus sellele, et nüüd siis on jälle nii nagu vanasti, mil internet oli Suure Kurja Hundi võrdkuju ning millega oli lapsi hea hirmutada: kui kauaks arvuti ette jääd, siis tulevad masina seest karvased käed ja teevad su krõks! virtuaalseks.

0 comments: