9.3.06

Tagasi!

Eks mu vaikus ole ikka tingitud sellest, et viimase nädala olen lihtsalt rahvaste paabelis Londonis veetnud. Kust siis see aeg arvuti taga istuda ja kirjutada... Näiteks sellest, et tänavused Oscarid läpsid täpselt nendele nominentidele, keda ennustasin. Ehk tegelikult, jäid ilma need, kellele seda ennustasin. No, oleks üpris ennekuulmatu kui MPAA julgeks überhaibitud (jah, mu endagi poolt) "Brokebacki mägi" parnassile tõsta ja sellele parima filmi tiitli anda. Isiklikult eelistasin tiitlivõitjana küll "Capote't", aga see-eest läks sellele filmile parima meespeaosalise tiitel. Ja nii tehtigi "kirik keset küla" ning anti Ang Leele parima rezhissööri tiitel. Oli selline hillitsetud ja taas poliitiliselt korrektne auhinnajagamine. Tühja kah! :)

Ent London... Otsustasin selle märklausetena kirja panna - jõuad sa siis kõike meenutada, kirjeldada ja meeles pidada.

* Sõbrad suurlinnas: ühel õhtul kohtume ja kohvitame Tallinnas, järgmisel päeval juba Londonis. Nagu A ütles - mina sellele ei mõtle, muidu jookseb juhe kokku. Nüüd tuleb sammud Brasiiliasse seada.

* Londoni loomaaed: kepsakad pingviinid, rõve sitikanäitus B.U.G.S. ja iga piletiostjapoolne panus (see "abiraha" pole teps mitte väike, uskuge mind!) ahvimaja ehitamisse. Ma loodan, et tuleb ikka hea maja. Aasta pärast tasuks vaatama minna.

* Euroopa absurdseimad klubid, mis kas toodavad omaniku tahtel kahjumit (Hey, Joe) või mille väikseim baarikulu peab algama 800 naelast, odavaima shampuse saab kätte aga 1200 naelaga. Nämma!

* Neljatärni hotell Marble Archil tähendab vaid seda, et vannitoas on föön, millega saab Inese "Iseendale" televideod järele teha. Muus osas on võõrastemaja täiesti kasutamiskõlbmatu ja täis ignorantseid töötajaid, kes ei tea, et nende ukse taga peatub Stanstedi viiv buss A6.

* Päike. Meeletu päike ja karge kevadesoojus. Hyde, Regent ja St. James Parki roheroheline muru ja päikese käes peesitavad oravad ja tuvid (mulle tundub, et kõik linnud olid natuke napakad seal... Gripp või midagi?)

* Harrods ja Harvey&Nics. Kas Coca-Cola ostmine oleks olnud piisavalt statement'i tegemine? Oleks vähemalt Harrods'i kilekoti saanud. Põgenesime peagi, sest see tänav pole ikka meiesuguse Ida-Euroopa turismipööbli jaoks. Vist. Eriti toredad olid ned vanamutid seal kaubajamade sissekäigu ees, kes siltidega "No Fur, No Fur" vehkisid. Kuuldavasti pole harv, et nad Harrods'isse sisse tormavad ja esimesed ettejuhtuvad sooblid värviga üle valavad.

* Jõletumalt kallis ühistransort. Kunagi oli bussipilet 1 nael, samasse suurusjärku jäi ka metroopilet. Ent hinnad on nüüd hipat-hopat! lihtsalt lakke tõusnud. Ja kui sul kohalikku Oyster-kaarti pole, siis võidki ennast surnuks maksta. Ausõna!

0 comments: