26.9.06

Kadriorgu pargikontsert

Tulime just Katsi, Triibiku ja J-ga Kadrioru pargikontserdilt "Valgus kõnnib Kadriorus", millega linnavalitsus pargi alleede ja haljastuse valmimist tähistas. Noh, enam-vähem! Tore oli see, et rahvast vooris kokku meeletult palju - polnud ühtegi pargi osakest, kus poleks mõned perekonnad või paarikesed ringi mütanud, puid kallistanud ja vargsi lootnud linnavalitsuse lubatud tule ja vee mängu näha:
Üritus algab kell 20 Luigetiigi saarel kõlava avalauluga, järgneb kontserdi avasignatuur Kontserdiväljakul ning süüdatakse esimesed tõrvikud. Tunniajasel kontserdil, mida konfereerib Vello Mikk, esinevad Henry Laks, Reet Linna, Boris Lehtlaan, Uno Loop, Trio Naturale, Are Jaama jt.
Kontserdi lõppedes süüdatakse tõrvikud Kumusse suunduva tee ääres, küünaldega valgustatud Katariina trepi juures põrisevad trummid ning trepi juures süüdatakse tõrvikud suunaga Weizenbergi tänavale.
Kell 21.30, mil küünaldes on kogu lilleaed, tõrvikud põlevad nii lossi ees kui alumises aias ja mere allee on küünaldes, on võimalik näha tule ja vee mängu purskkaevudes.
Mnjah, olid artistid ja ohtralt tõrvikuid ning venepärases kitshivaimustuses plinkivaid puid-põõsaid, ent tule ja vee mängu purskkaevudes küll keegi ei pakkunud. Üha jahedam hakkas ning Boris Lehtlaane "Guantanamerast" sai ka vaikset viisi kõrini... Uurisin siis linnapea nõunikult Kaido Padarilt, et kuhu jääb see lubatud tulemürts ja veemöll.
Tuli välja, et kuna arvati, et rahvast niikuinii ei tule, siis jäetakse kogu triangel ära. Aga näe - võta näpust! Ma pole nii palju rahvast Kadriorus veel korraga jalutamas näinudki. Tuhanded? Seda kindlasti. Aga igal juhul lubati, et nooh, järgmisel aastal teeme ikka suurema programmi, et praegu läks natuke...
Sellest oli tegelikult päris kahju. Pealegi võinuks ju nii "üleval" üritusel ikka Heli Lääts ka oma "Tallinn, mu Tallinn" laulma tulla. Või okei, et ta kuuldavasti väga vanaks jäänud on, siis ikka plaadimasinast kuulda. Okei ma enam ei ironiseeri, ehkki olen nüüd end 99-kroonisest Sulost taas täis söönud. Vahva õhtu.

0 comments: