30.8.07

Eestis avati suhtlusrestoran

Just selline on uue, mujal päris tuntud restoraniketi T.G.I. Friday's ärikontseptsioon. Oled juhuslikult võõras linnas, trambid mõnda sellenimelisse pubisse ja ettekandjad-baarmänid vudivad sinuga kohe jutlema. Abistama. Aitama. Selgitama. Seletama. Heietama. Võõraid teineteisega kokku viima. Suhtlemist ärgitama. Mnjah, mõte on lahe. Ja arvestades, et tegu on ameerikaliku ärimudeliga (kus avatud, sageli kasvõi pealesunnitud suhtlemine on esikohal), võiks mõttel olla jumet. Samas oli eilselt pressilõunalt lahkudes üpris kentsakas kuulda tundmatud baarmäni suuril silmil omamehelikult küsimas "Oh, kas lähed juba ära?". Ning kui vastus oli jaatav ning välisukski juba lahti tehtud, röögatavad kõik ukse juurde kogunenud ettekandjapiigad nagu lastekooris: "Nää-gee-miist!"

Kohe näha, et nad on äsja just selle äriloogikat tutvustava ja selle pubi kultuuri selgitava koolituse läbinud, ent Eestis kõlab see kuidagi... Võltsilt? Võib-olla olen liialt küüniline ning võib-olla läheb see avatud suhtlus tõepoolest käima. Kuid siis võib arvata, et see saab peamiselt venelaste kooskäimise kohaks, sest ettekandjate emakeel on vene keel. Hästi elada tahtev eestlane ju enam teenindama ei kipu. Paraku.

Ometi on koht päris pull ning sobib neile, kes ka popkultuuriajaloos kodus on. Pubi on maast laeni erineva popkultuurinänniga täidetud - filmipostritest ja näitlejapiltidest muu nodini välja - on muusikanurk, filminurk, telenurk... Ja lastenurk tuleb ka. Ning muidugi peab teile ameerikalikult rasvane köök meeldima (uhh, BBQ rasv voolab!)

Pisut hiljem räägin ka "Bourne'i ultimaatumist", mida tänu MTV kutsele eile vaatama sattusin. Enne aga tuleb käia ja Laura oma debüütalbumi "Muusa" ilmumise eest ära õnnitleda.

2 comments:

Anonymous said...

uuu, glämmm laiff ikka, emmtiivii ja laura ja plaadiesitlused, kinokutsed ... on elu eehhh

Anonymous said...

jou jou elämä on laiffiiii