17.3.04

TALLINN, 17. märts, BNS - Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinn avalikus suhtluses kriitikale avatud ning linn kavatseb ajakirjanike pöördumisele kehtiva korra järgi vastata.
"Kuid see on piinlik lugu, et paljud ajakirjanikud ei söandanud pöördumisele oma nime alla panna, miks nad pidid seda tegema anonüümselt," küsis Savisaar.
Üle 40 ajakirjaniku saatis teisipäeval Tallinna linnajuhtidele avaliku kirja, milles nad taunisid Tallinna avalike suhete teenistuse propagandamaigulist suhtlusstiili.
Pöördumisega on ühinenud üle 40 ajakirjaniku Eesti Ekspressist, Postimehest, Eesti Päevalehest, Äripäevast, BNS-ist, Kuku raadiost, Eesti Raadiost, Eesti Televisioonist, TV3-st ja Kanal 2-st, neist oma nime oli alla kirjutanud 12 ajakirjanikku.
Tallinna avalike suhete direktor Allan Alaküla ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et ei näe kriitika taga muud kui Tallinna avalike suhete teenistuse head tööd.
Alaküla sõnul on Raepressi töö loonud olukorra, kus suured lehetoimetused on hakanud kasutama lugude põhjana Raepressi uudiseid ja BNS on oma uudistemonopoli kaotamas.
Ta märkis ka, et Postimehe peatoimetaja süüdistas teisipäeval ilmunud arvamusloos teda erakordse süsteemi ehitamises, kuigi see on maailmas väga levinud.
Alaküla nentis, et enamikku linna ajalehti küljendatakse ja trükitakse samas meediakontsernis kus Postimeestki, Tallinna telesaateid teeb Kanal 2 ja Raepressi uudiste eetriaegagi ostab linn sama kontserniga seotud Kuku raadiolt.
"Linn leiab vajadusel kindlasti ka võimaluse oma saateid ja lehti mujal teha," sõnas Alaküla.

0 comments: