13.7.04

Tere, Tallinn! How low can you go? Igasugused kommentaarid on üleliigsed, ent seesugune variserlik mölakus, mis siin toimub, on küll häbiväärne. Urr.

Tallinlastel on võimalus öösel baarist viina koju tellida

Möödunud nädalal Tallinnas kehtima hakanud alkoholimüügi piirangud jätavad linlastele võimaluse öösel restoranidest avatud pudelites alkoholi koju tellida.
Kui toitlustusettevõte on kaubandustegevuse registris ja tal on luba pakkuda teenuseid väljaspool oma tegevuskohta, on ettevõttel võimalus viia klientidele öösiti avatud pudelis alkoholi.
Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste nentis, et 7. juulist kehtima hakanud alkoholimüügi piirangud keelavad toitlustuskohtadel müüa kinnises pakendis kaasaviimiseks alkoholi. Lahtikorgitud pudeli kohaleviimist Tallinna linnavolikogu määrus ei keela.
Tallinnas tegutseb mitu toitlustusettevõtet, mis tegelevad ka söökide ja jookide klientidele koju toimetamisega.
Teniste rõhutas, et see puudutab ainult restorane ja baare ning kauplused ei tohi pärast kella 23 klientidele alkoholi müüa ega seda ka neile koju kätte toimetada.
"Näiteks Westmanni pood tegeleb inimestele kauba kohaletoomisega, kuid kella 23-8 ei tohi kauplus klientidele alkoholi viia," sõnas Teniste.
Teniste sõnul ei ole Tallinna elanikel võimalik seaduslikult endale taksoga viina kohale tellida.
"Taksoeeskirjad ei võimalda inimesel helistada öösel taksofirmasse ja nõuda, et takso sõidaks väljaspool Tallinna piire asuvasse müügikohta, ostaks sealt pudeli viina ja toimetaks selle kohale," sõnas Teniste.
Väljaspool Tallinna saab taksoga viina ostma minna vaid siis, kui klient on ise taksos sees.
Ettevõtlusameti juhataja sõnul ei lähe Tallinnas läbi süsteem, et mõni ettevõte hakkab öösiti viina müüma rendiviina nime all. Selle skeemi järgi tegutseks viinapood sarnaselt videokassettide laenutusega. Klient rendib endale pudeli alkoholi ning jätab kassasse teenustasu ja tagatisraha. Tagatisraha peaks klient viinapudeli tagastamisel tagasi saama. Kui klient viina tagasi ei too, jääb tagatisraha ettevõttele.
"Tallinnas selline asi ei toimi ja ei ole ka kuulda, et mõni ettevõte oleks üritanud sellist teenust pakkuda. Vajadusel võtame juristid appi ja teeme analüüsi, kas Tallinna alkoholi müügi kord võimaldab sellist skeemi kasutada. Kui midagi muud üle ei jää, saab kehtivat määrust vastavalt muuta," lausus Teniste.
Tallinnas hakkas 7. juulil kehtima uus kord, mis keelas alkoholi jaemüügi kella 23-8. Sellel ajal võivad alkoholi müüa toitlustusettevõtted, kuid suletud pakendis alkoholi müük on seal keelatud.

0 comments: