22.9.04

Mõelda vaid, kui see olekski sellist nime kandev eelnõu :)

"Keskfraktsioon: valitsus esitas töörahva nöörimise eelarve

Eesti Keskerakonna fraktsioon on täna valitsuse poolt Riigikogu menetlusse esitatud 2005. aasta riigieelarve eelnõu suhtes äärmiselt kriitiliselt meelestatud.
Peaminister Juhan Partsi poolt, stiilis “ennast kiitmast ma ei väsi”, Riigikogule üle antud riigieelarve eelnõu jätab kohalike omavalitsuste rahakoti ligikaudu 1 miljardi krooniga defitsiiti. Sellistes tingimustes ei saa kohalikud omavalitsused täisväärtuslikult täita isegi neile täna seadustega pandud ülesandeid, rääkimata elementaarsemategi investeeringute vajaduste katmisest. Valitsemiskulude jätkuva kasvu tingimustes vähenevad oluliselt kulutused sotsiaalsfääri ja korrakaitse valdkondadesse.
Eesti Keskerakonna fraktsiooni nimel sõna võtnud Ain Seppik märkis, et “tegemist ei ole mitte tööinimeste eelarvega, nagu valitsus seda nimetab, vaid pigem töörahva nöörimise eelarvega.”
“Me ei saa vaadata positiivselt eelarvele, mis tulumaksu alandamise hinnaga jätab lapsed ilma tasuta koolitoidust, laseb südamerahuga laguneda kohalikel teedel, võtab lasteaia õpetajatelt igasuguse tulevikukindluse ja nii edasi. Samuti ei näe me eelarves pensionide küllaldast reaalkasvu,” selgitas lühidalt Keskerakonna fraktsiooni kriitilist suhtumist fraktsiooni aseesimees Ain Seppik."