30.8.05

Mõni asi on lihtsalt nii jabur, et ma kohe pean selle enda (ja hääde inimeste) tarvis talletama. Ainult et uudise pealkirjas peaks verb siiski teine olema. Pakun "kohutas". Brr!

Reps lohutas õpetajaid

Haridusminister Mailis Reps kappas eilsel kohtumisel Tallinna koolijuhtidega oma sõnavõtus läbi kõik olulisemad haridusprobleemid ning pildus mahlakaid tsitaate nagu varrukast.
«Vahepeal me sõna otseses mõttes kohitsesime seda,» kom­menteeris minister hinda­misjuhendi uut, lühendatud varianti. «Mõte on, et püüame last hinnata tema teadmiste järgi, nagu nõukaajal.»
Õpetajad tundsid ka huvi, miks nende tööleping ja kohustuste täitmine iga viie aasta tagant ülevaatamist vajab, ja nõudsid ministrilt suuremat kindlust.
«Kui teist tahetakse lahti saada, saadakse teist lahti niikuinii,» rahustas minister koolijuhte.
Ühe uuendusena pikemas perspektiivis pakkus Reps välja ka vabalt valitavad täienduskursused õpetajatele. «Kui õpetaja tunneb, et näiteks enesekaitseõpetus annaks talle olulist täiendust töös, siis miks mitte anda selleks võimalus. Kuni massaažikursusteni välja,» jagas minister näpunäiteid.
Mitu korda tõusis üles ka pingeid tekitav hariduse rahastamise teema. Selgus, et ministeerium ei tea täpselt, kuhu raha jagama peaks.
«Tegelikult pole meil korralikku analüüsi ja argumente, mis on iga kooli tegelik vajadus ja kui palju maksab näiteks huviharidus,» põhjendas Reps.
Ka palgatõusule soovitas minister pedagoogidel mitte liiga suuri lootusi panna. «Mida teile ka ei lubata, saame reaalsuses rääkida vaid sellest, et palk tõuseks pidevalt,» nentis minister, viidates sellele, et loodetud 10–12-protsendiline palgatõus on veel küsimärgi all. (PM)

0 comments: