20.1.06

Pingviinid!

Ahjaa, külmafolkloori on tänase päeva jooksul muidugi veelgi tekkinud. Kuuldavasti olla Tartus üle elatud -35 kraadi... Masendav, kas pole? Ja tänu viimastel päevadel arenenud diskussioonidele (vt eilne "Kahvel") on jõutud ka siinpool küsimuseni, mis asi on see "pereväärtused", millest igaüks suure suuga jõmistab. Mis asi see on? Palun tehke mulle selgeks. Kommentaarium avatud kõigile. Ma olen veendunud, et keegi tühikargaja Martin Helme defineerib terminit teisiti kui ükskõik kes meist. Aga tõesti - küsimus on jõus...

Kolleeg rääkis lõbusa loo sellest, kuidas ta nägi väikeseid soome vanamutikesi mööda Liivalaia tänavat jooksmas, käed kõrvadele külmakaitseks surutud, ja karjusid, et oi-kui-külm-oi-kui-külm. Kui me siis arutlema asusime, miks soomlased meie karmile kliimale nii reageerivad, ehkki ise on meist veel põhja pool, vastas kolleeg: aga äkki olid nad Lõuna-Soomest. :)

Ja veel. Pärast TV 3 eilset täispikka intervjuud Maris Leifiga tekkis mul siiras küsimus: miks, oo miks pole keegi veel tulnud mõttele avaldada tema biograafia. "Presidendi tütar" tooks talle (ja muidugi autorile ja kirjastajale) kindlasti sisse kena kopika. Jah, võib ju öelda, et vaimselt ebastabiilsete inimeste intervjueerimine on ebaeetiline, ent raamatu kontekstis on see tõik ebaoluline. Mõelge dokfilmi "Brezhnevi tütar" peale, kus Galina pidevalt paberossi kimub ja Stolit joob. Oh, neid näiteid on tegelikult veel. Nii et - kes jõuab esimesena?

0 comments: