16.9.06

Laupäeval isaga teha võib kõike...

"Laupäeval isaga teha võib kõike: limpsida limpsi, kui paistmas on päike, lohega lennata kaugele maale, voolida valmis vibu ja nooled; mutreid võib keerata, määrida määret, kuskile kanti ei ole meil kiiret..."
Okei, isaga ei ole sellel muidugi muud pistmist, kui et nad empsiga eile üle mere purjetasid, et siis Newcastle'is vaikne kena kohake sisse võtta, aga see laul tuli lihtsalt meelde. Väike raadiohommik, väike shashlõkk Nokus ja vaikne tund - muud ma ühelt laupäeval tõtt-öelda ei soovigi. Ehkki ilm on muidugi superilus (ainult et jube külm!), mis peaks ju panema tahtma kohutavalt kusagil väljas ringi kaaberdada. Aga vaat just kiuste ei taha! :)

Siinkohal tervitan kultuuriminister Raivo Palmaru, kellele ei mahu vist kohe kuidagi pähe, et ajakirjanikel võib olla ka teistsuguseid vaateid, kui vaid tema omad. Ning minu teenitud raha eest palka saaval poliitikul pole mingisugust õigust süüdistada endaga mitte nõustujaid tõe moonutamises. Veelgi enam - Kuku raadio vestlussaates "Nädala tegija" avaldas end meediadoktoriks tituleeriv meediakangelane enda välja mõeldud uued ajakirjanike tüübid. Kaks esimest mulle ei meenu (ja ma tõesti ei viitsi Kuku digiarhiivis seepärast sobrama hakata), aga viimane oli igatahes ori-ajakirjanik, kes kirjutab ainult seda, mida talle öeldakse. Cool! Minu teada ei ole oma peaga mõtlevatel inimestel ajakirjandusfääri eriti asja.
Rumaluse tipp oli sama kampaania ajal 12. juuni Postimehes ilmunud Andri Maimetsa meediaarvustus. Selle autor polnud isegi põgusalt tutvunud sündmusega, mida ta kommenteeris, ja esitas lihtsalt oma fantaasiaid.
Lustakas stenogramm ise asub siin. Aga - las see jääda. Vassivatele tegelinskitele (see sai selgeks ka mitmele Riigikogu saalis istunud poliitikule, kes suhtlevad üles loetletud ajakirjanikega vabalt ja vahetult ning teavad seetõttu, kuidas nende kõnede võtmiste ja kirjadele vastamistega tegelikult lood olid) oma blogiruumi raisata oleks liig.

Pigem võiks seda ruumi "raisata" Madonna kontserdist rääkimisele. Suur osa neist emotsioonides ilmus juba tänases Postimehes. Ja ega laul laulu haaval kontserdi ümberjutustamine oleks samuti üsna jabur. Nii ma lihtsalt korra ohin positiivselt. Ohh! :) Mult on palju küsitud, kumb parem oli (näiteks Klassiõde küsis alles eile) - Madonna või Robbie Williams. Ja kuigi ma neid kahte show'd tegelikult reastama ei kipu, tean ma sisimas, et Williams oli vingem. Sest see kontserdielamus oli vahetu: Robbie säras kui päike, ent suhtles samas kõigi oma 80 000 külalisega. Madonna seevastu oli eemalolev ja kaalutlev, ehkki kõige selle juures ülimalt professionaalne ja meisterlik. Kurat - mõlemad olid head! :)

0 comments: