16.10.06

Lennukas nädalavahetus

Nädalavahetus justkui lendas. Kõigepealt lendasin Vikerraadio hommikuprogrammist Tartusse (intervjuust Juhan Ulfsakiga võiks rääkida nii mõndagi - näiteks sellest, kuidas Von Krahli alarahastatuse tingimustes leidis intervjueeritav, et teatripoliitikat juhivad Eestis tropid), rabasin rindu ema tehtud kukeseenekastme (superhea, arvestades seda, et mul on juba viimased nädal aega käinud neelud seente järele :)) ning seejärel jõudsin austet Miina Härma 100. juubelisünnipäevale. Jutt käib siis Miina Härma Gümnaasiumi, vanima eestikeelse keskhariduse andja juubelipeost Vanemuise kontserdimajas.
Lust ja lillepidu, ehkki nii mõnigi kortsutas kulmi ja päris, mida ma küll selle võõra kooli peol teen. Mis siin ikka pikalt seletada, peaasi, et paljud õpetajad on jätkuvalt veendunud, et ma 1997. aastal just MHG lõpetasin. No, tegelikult see ju nii oligi. (Ma jäin selle versiooni juurde, et lõpetasin D klassi individuaalõppes. :)) Ehk, nagu ütles Silja: "Andri, kus mujal sa tänasel õhtul olema peaksidki!" Stiilipunktid sellise vastuse eest. Tervitan kõiki, kelle patriotism kooli vastu nad spetsiaalselt selleks õhtuks Tartusse tõi. Eriti austust väärib Kersto samm - tema tuli pelgalt selleks peoks korra kodumaale käima. Vinge! Kokkuvõtteks:
"Vilistlaste valss" Heli Läätse (Andri klassiõde) esituses on muidugi alati liigutav, aga kahjuks mõned rääkisid nii kõva häälega samal ajal uuematest ilutoodetest, et "Tuljak" jäi kuulmata. Alati kui ma arvasin teadvat, et mis salm on, tuli kohe välja, et ei olnud see salm.
Jaak Aaviksoo mainis oma kõnes, et tema esimene märkus tuli selle eest, et ta "viskas tahvlilapi raadio peale"...
President olla Beethoveni ajal nihelenud, aga selle anname andeks.
Kalmer tegi tanstupõrandal indiapäraseid liigutusi. Eriti õlgade töö.
Lokol on ilmunud uus raamat "Kommunistina kuningriigis".
Vilistlasbändid rokkisid ja vilistlastest DJ-de disko samuti. Saalipõrandal võis näha nii mitmeidki paare jalast võetud moekaid kingi, mis selliseks tantsuvihtumiseks lihtsalt sobilikud polnud.

0 comments: