21.10.06

Reede

Just selle kuramuse toidumürgituse tõttu suutsin end eile tööle vedada ajaks, mil Tom juba lahkumispidu pidas. Kui me päev varem Kumusse sõitsime, pidas ta minu komplimenti kaasaegse ajakirjanduse vaimseks isaks olemisest pisut ülepakutuks. Ent see on tõsi. Sest selleks peab teda kogu noorem ajakirjandusgeneratsioon, mina kaasa arvatud. Ja pealegi, näidake mulle ühte iidoliteta tööpõldu! Kujutan ette, et see võiks üks hirmigav ala olla, kui siht või eesmärgi ideaal puuduks. Lahkumispeotuhina tegi eriti lõbusaks fotograafide ühisotsus grupipilti tegema hakata. No, püüa sa küünikuid-tindisolkijaid ühe pildi peale saada!

Kui tervis õhtu hakul taastus, otsustasime J-ga külastada Hed Kandi avaüritust Prives. Tegime pisut Moskvas aega parajaks, ent kui mingi mõttetu ettekandjabeib erinevalt oma kolleegidest irisema hakkas, et siin ja seal suitsetada ikka ei tohi, siis viskas kopa ette. No, pane enda kohvikusse siis sildid laudadele, kus võib ja kus mitte - ma ei pea teie pleissi reegleid teadma, sest ma tavaliselt ei käi seal. Viimane piisk oli tema köögitädilik vinglause: "Ei, kohe, kustutage kohe ära! Kohe praegu!" Päris põneva attitude'iga peletavad kliente. Siia sekka võib arvata ka veel teist päeva tööl olnud piiga, kes lõi mu arvele mingeid carbonara'sid lisaks ja oli hästi õnnelik, et tal arve tegemine üldse välja tuli. Kaardimakse oli muidugi nii keeruline, et ta pidi endale abiväge kutsuma. Ühesõnaga - Moskva, parandage oma teeninduskultuuri ning veenge mind selles, et te olete külastamist väärt!

Prive lubas uste avamist küll kell 23, ent kõiki viibis... Tänu uksele tulnud Helenile saime õnneks järjekorrata sisse lipsata. Pärast kolme Martini Rossot ja ühte D-Lighti (no, on alles jube jook!) algas ka Jaanus Orgussaare show. Selleks ajaks olime küll juba hirmväsinud, ent moedemmi vaatasime ära: modellid hiiglaslike kerajate peaehetega, mõni neist neelamas modelli kogu keha, oli võimas vaatepilt. Show nimi oli "Inimene mullis" ning esimest korda nägid seda need, kes sattusid mõne nädala eest Tartu Kaubamaja moepäevale.
Seejärel lubasime endale luksust lahkuda ega näinudki litrite kogupauku, mis uue saluudimasinaga ööklubi koristajale täna kindlasti meeletut peavalu valmistab.

0 comments: