10.12.06

Taas üks lumetu nädal

Jälle üks nädal möödas. Kesknädalal sattusin tänu K sünnipäevale üle ülipika aja säärasesse söömapaika nagu Kloostriait. Kuidagi ei meenunud, kas ma olen üldse seal käinud pärast seda, kui õdusast folgipubist fänsi vanaaja restoran sai. Hoolimata imagomuutusest näib see olevat päris muhe koht. Kui mitte ainult...
Kui mitte ainult arvestada seda, et ehkki uksel rõkkas hiiglaslik teadetetahvel "avatud südaööni", teatasid ettekandjapiigad kell 23, et nüüd minge minema, me paneme kinni. Minu imestust täis küsimuse peale teatas neidis nipsakalt, et kliente on vähe ning ega meie pärast nüüd ka kohta lahti ei hoita. Seesugust suhtumist pole Tallinna teeninduses kaua kohanud. Ju siis neil on piisavalt soomlasi, kes nende karmanid-kaukad kullaga täidavad. Ei hakka mina neid nende äritegemise viisil segama ega soovi sellist paika küll mõnda aega külastada. Jõudu tööle, Kloostriait!

Reede tõi aga positiivse rongisõidu Tartusse - nautisin rõõmuga oma "pluss üheks" olemise staatust ja osalesin Eesti Raudtee aastalõpuvastuvõtul Tartus. Ega siis raudtee juhtkond presidendipaari uitmõttele alla saanud jääda: rahvas rongi ja Tartu suunas ajama. Sõitu reklaamiti küll kestvat kaks ja pool tundi, ent ikkagi tuli meil rööbastel üle kolme tunni kõõluda. Samas hoolitses sõbralik Frens Catering selle eest, et rongirahval kurk ei kuivaks ega kõht tühjaks läheks. Lustlik oli seegi, et Tartusse jõudes kobisid kõik elavalt sumisedes rongist maha ja lootsid bussidega vaksalist kontserdimajja pääseda... Ent keegi tarkpea oli teise ja kolmanda perrooni vahel asuva tunneli lukku keeranud. Nii seal siis oodati ja oldi... Meie otsustasime elupõliste tartlastena linnapääsuks Näituse tänava ülesõidukohta kasutada.
Ja vastuvõtt ise? Mis siin pikalt ikka lobiseda, Maarja ja Noorkuu olid lahedad.

Öösel tagasi pealinna jõudes otsustas H mu oma äsja soetatud lõhnaveega üle piserdada. Kurat, nüüd õhkub seda parfüümi igast toanurgast. (Huvitav, mis selle nimi oli - Davidoff, näiteks?) Igatahes ei tulnud uni enne, kui "Muppet Show" ma-ei-tea-mitmendat-korda jälle ära sai vaadatud.

0 comments: