10.3.03

Oo, aegu ammuseid. Kunagi liikus seesugune kettkiri võimsa hooga mööda kõikide kirjakaste. Nüüd otsustasin ta siinkohal peatada ja kuulsusrikkalt paigale rippuma panna:) Koolilaste kirjandid, niisiis.

MEELDIV. ILUS. KASULIK.

Võin öelda, et just need sõnad iseloomustavad kõige paremini rahvatantsu. See juhtus viiendas klassis. Ühel päeval kutsus õpetaja meid rahvatantsima. Mõtlesin, et noh, pohui. Aga kedagi. Varsti hakkasin ka ise tantsimas käima. Nüüd on päris mõnus, lihased surisevad peale tantsu, ise olen mõnusalt higine. Käin peale iga trenni dushi all. Viimasel ajal olen hakanud ka puhast pesu kaasa võtma. Peale dushshi panen puhta pesu selga ja hea tunne on siis. Higise särgi ja mustad sokid panen kilekotti ja viin koju. Kui hästi läheb, siis saan suvel tantsupeole.
Karl, Valga 4. Keskkool

SÕPRA TUNNED HÄDAS

Ühel päeval selgus, et karu oli ühe meie klassi poisi surnuks purenud. Kogusime kogu klassi käest raha, et lehte surmakuulutus panna.
Mart, Kolga-Jaani IIc klass

SUUSATAMAS

Ühel ilusal talvepäeval otsustasime klassiga suusatama minna. Meiega ühes tuli ka õpetaja. Suusatasime hea tüki maad, siis otsustasime mäest alla laskma hakata. Alanurme mäelt saab hea pika sõidu otse jäätunud järvele. Sahistasime kuni õhtuni. Lugesime murdunud suusad üle: saime kaheksa suuska. Priit, Marko ja õpetaja olid murdnud jalaluud. Õpetaja peale selle veel rang- ja abaluu. Koju jõudsime alles hilisõhtul. Oli tore päev.
Veiko, Tõrva kk. 4. kl.

TAHAN OLLA SAMASUGUNE

Vaike Safonova on meie kooli õppealajuhataja. Ta on 49-aastane ja elab Tallinna lähedal maal. Koolis käib ta bussiga. Talle meeldib väga kududa ja õmmelda. Paljud kleidid, pluusid ja seelikud on ta endale ise teinud. Vaike Safonovale meeldib väga toitu valmistada. Süüa teeb ta endale ise. Joobnuna näeb teda väga harva. Tahan olla samasugune nagu Vaike Safonova.
Peeter, Tallinna 29. Keskkool

KUI ÕPETAJA VALLANDATAKSE

Juba esimeses klassis hakkas mulle meeldima füüsika. Lugesin huviga füüsikute teoseid, nagu Galilei, Newton, Landau, Einstein jms. Meile õpetab füüsikat Vahur Kask. Ta oskab iga tunni huvitavaks teha, sest ta teeb igasugu katseid. Mõnikord mõtleb ta terve tunni, millist katset teha ja sellepärast meeldib ta õpilastele väga. Kui ta koolist vallandati, oli kõigil väga kahju.

NEPTUNI PIDU

Ühel päeval otsustasime pidada Neptuni pidu. Kõik oli nagu päris. Olid Neptun ja tema naine, olid väikesed paharetid, Bullerby lapsed ja muud tegelased. Olid ka Väikevend ja Karlsson Katuselt, nagu ühel õigel veepeol olema peab. Pärast peeti ujumisvõistlusi. Esikoha saavutas Heiki Andrese ja Neptuni naise ees. Õhtul tehti lõket ja Neptun jõi end purju. Üldse jäi Neptuni peost halb mulje.
Sirje, Pirgu 8.kl kooli 6. Klass

KÜPSETAN ISE

Olen väike toiduvalmistaja. Ise söön ja ise joon ja ise pärast nõud puhtaks pesen, nagu ütleb laulusalm. Otsustasin teile kirjutada, sest mõtlesin ühe hea retsepti välja, kuidas ise pärmi teha, sest pärmi on poest vähe saada. Tuleb võtta jahu, veidi vett, suhkrut, 1 muna ja näpuotsaga soola. Hästi läbi segada. Lõpuks lisada veel natuke pärmi. Paraku. Muidu ootan kevadet.
Malle, Jõgeva 2. Keskkool

ABC

Sel õppeaastal alustati meie koolis õppeainega "Äri ABC". Kursustel lubati anda algteadmisi edukast bisnisest. Kursuste maks oli 50 krooni õpilase pealt, mis tuli alguses ära maksta. Esimeses tunnis aga selgus, et õpetaja oli saadud rahaga jalga lasknud ja nii rääkiski oma äriplaanist meile ainult klassijuhataja. Tema äriplaan ei meeldinud kellelegi.
Viktor, Tallinna 1. Keskkool

0 comments: