20.5.05

No ma tõesti palun vabandust, et pole oma lubadust suutnud pidada ega midagi kirjutada: käed-jalad ometi tööd täis ju... Täna on siis selline selginemise-toibumise-kainenemise päev. Pealegi on vaja väga palju kirjutada. Ui-ui-ui.
Eilne öö oli muidugi suurepärane. Sest kõik läks täpselt nii nagu ma tahtsin. Noh, võib-olla võinuks neid serbovärke vähem olla, aga elab üle: finaal tuleb võimas, sest proffe on palju ja show-offe mitte. Siinkohal pean silmas Portugali ja rõvedat Agurbashi-Valgevenet, kelle pushimiseks ikka meeletut raha magama pandi. Pheh! :) Praegu käivad finaaliproovid ja eks siis peagi hakka nägema, kas minu senised ennustused on õigeks osutunud. See, et liigub ära Balkanisse see lauluvõistlus ja et tippu tulevad Rumeenia, Shveits, Norra, Malta, Kreeka. Ei julge väga siin midagi tegelikult ennustada, aga need on ka üpris loogilised võidumaad.
Siinkohal panen kirja selle, mida eile seal Palats Sportu otse-eetri eufoorias kirjutasin. Noh, siis on teil ka natukene kohaloleku tunnet. Muuseas, praegu laulab taas Rumeenia (proovis, noh!). Kurat, nad võidavad... :)

19. mai, niisiis.

Sissekanne kell 22.46. Istume Palats Sportus ja kirume seda kuradi komsüsteemiga riiki. Ei, linn on lahe, inimesedki toredad, aga kui ikka keset ülekannet ei suudeta tagada elementaarne telepilt saalis istujatele ja selle asemel tuleb vaid kauguses vehklevaid kujukesi jõllitada, siis pole küll nende piletite hind õigustatud. Liiatigi oskab see kuradi NTV ainult mingit saasta toota. Mis vahe on tehnikal, kui seda kasutada ei osata. Praegu näiteks kõmahtas Hollandi loo ajal mingi mürts, mis meenutas mikrofonide ees ümber kukkuvat trummikomplekti. No, mida perset! Rääkimata sellest, et sissepääsemiseks tuli piletikontsu kolmele juhmile kontrolörile näidata, kes teevad vaid, mida neile öeldakse: mis siis, et saate alguseni on minut aega. Ja-bu-rad!

22.51. Eesti saabub! Naeratage, tuleb neile karjuda. Muidu nad unustavad veel ära. Aga ei, täitsa tublid olid. Noh, nüüd, kus tibid on endast parima andnud, loodame, et kamookamoon-Norra neid ära ei nulli. Raske ülesanne vist … See mittenullimine vist. Noh, Ukraina poolehoid on saavutatud juba mikrofoni ümber keeratud oranži lindiga… Ukrainalsed on üldse mingid lindi-salli-räti-keti hullud. Eile öösel tutvusime Kreshtshatikul paguljaitades Jushtshenko mingi noortetiivaga ja need jagasid rõõmsalt samuti muste linte kollase kirjaga „Öö valvurid“. Päris naljakas. Ui-ui, norra rokib seal ikka täiega: saal on sisuliselt hullumas. Well, Norra lippe pole ainult näha. See-eest vehivad tüübid meie kõrval NATO ja EL-i lippudega. Kahekesi koos nagu mingi nupsikorganisatsioonid ?

22.59. Rumeenia. Möll-lahedad! See naine ise on ka jummalast sheff. Vaatame siis nüüd.

23.25. Horvaatia. Ja M krapsab kohe oma kitsekese ja hundi allikaveeloo peale püsti. No, ma ei tea. Teate, see fännamine on üks aega- ja vaevanõudev töö. Vanilla Ninja oli just hetkede eest ja – no, kuulge! Need on ju ühed võidutibid! Vähemalt saalis olid kõik jälle segaduses: mis kuradi Eesti-Eesti! siin üks tiib karjub. Ihihi! Mulle meeldib inimesi segadusse ajada. Ja P ajas ühe ilusa iirlase minema. Kurat, kuhu nii kõlbab!? Noh, tegelikult ta läks niisama oma sõprade juurde, aga see tundus nii, nagu P oleks vehkinud ta Horvaatia loo ajal rida allapoole. Lorrein juu aar mai vein, mai rein, mai beib… Nii laulab üks bulgaarlane. Aga, hmm, tegelikult on ta ikkagi tore ka. Ja kui siin üks diplomaatiline tegelane kohe pildistamist ei lõpeta, ma tead… Ah, nüüd tuli lavale Linnar Priimägi. Me M-ga leidsime teatava sarnasuse iiri laulja näos… ?

23.44 Noh, Poola. Näita neile nüüd, et mustlased on shefid. Mis siis, et laulja on venelane ja muusika meenutab Kusturicat… Assa, kurat, kui mõnus on selle järgi hüpelda :D Teate, süda ei pea üldse vastu, kui kogu aeg hüpata…

0 comments: