14.9.07

Vähemalt tervitab Riia päikesega

Tõesti-tõesti, see wifi oli bussis tõepoolest vaid hetkeks. Juba jõudiski tuju heaks minna, et mõelda - kodumaine bussiliiklus on juba nii üliarenenud, et aja tüütult pika bussireisi ajal muretult tööasju... Mnjah, eks telefoni teel oleks seda võinud ju teha, ent milleks!? Nii logisesingi viis tundi lõunasse ja avastasin end nüüd imeilusa ilmaga Riiast. Need, kel lähiajal (või lähiaastail?) Riiga asja, jätke meelde - Riia ehitab! See tähendab, et sisse- ja väljasõidud on kuhugi võpsikusse suunatud ning lubatud saabumisaegadest hoolimata ei jõuta õigeaegselt kohale (masendav on see, et Eurolinesi buss sõidab seda 300 kilomeetrit 5 tunniga, mis teeb keskmiseks kiiruseks siis 60 km/h. Mida roomamist!). Ent kui see teedevõrgustik siin kunagi valmis saab, annab linna Tallinnale laksti! silmad ette. Huvitav, miks lõunanaabrid märksa ettenägelikumad tunduvad. Meil aga lapitakse mingeid jaburaid teelõike (rääkimata ühistranspordi eelistamisest, eks) ning arvatakse, et eks neid autosid jääb kampaaniate korras ikka vähemaks. Pa-a-lun!

Hotelli imearmas vastuvõtupiiga tegi kõik formaalsused ilusti ära ning teatas siis kergelt peaga nõkutades, et aga andke andeks, teie toaga läheb veel aega. Nelikümmend minutit. Nüüd suren hotelli lobbys ja ootan caipirinhat. Sest mojito jaoks vajalik münt on ju otsas. :)

I just arrived Riga and learned that this city is definitely thinking seriously about the future. In Tallinn you could only see some minor reconstructions in traffic but it seems that our southern neighbours now how to handle their traffic jams in the near future. I'm also wining about the reception lady of my hotel who surprised me with the fact that I have to wait for 40 minutes to get the keys of my room. What a service! :) The best is to relax in the lobby and drink some caipirinhas as I couldn't order mojto - they have run out of mint!

1 comments:

Anonymous said...

Küll on hea, et sa inglisekeelse kokkuvõtte ka kirjutasid, eestikeelest sain ma aru, et sul polnud mojito ostmiseks vajalikku metallraha (münt = metallraha). Hii :)