21.5.07

Madonna "Hey You" tasuta allalaadimiseks

Te ikka teate, et 7. juulil toimub maailma suurlinnades (New York, London, Rio de Janeiro, Johannesburg, Shanghai, Tokyo, Sydney, Hamburg, Istanbul) heategevusüritus Live Earth? Tegu on Kevin Walli ja Al Gore'i algatatud suure muusikasarjaga, mis kutsub inimesi üles suuremale teadlikkusele meid ümbritsevast keskkonnast ning tahab koguda poolthääli võitlemaks globaalse kliimasoojenemisega. Paljud artistid on oma osalusest juba teatanud ning näiteks Madonna on seks puhuks kirjutanud uue laulu "Hey You", mille ta otsustas tasuta allalaadimiseks internetti üles riputada. Kujutan ette autoriühingute viha sääraste tasuta jagamiste aadressil. Minul on see lugu nüüd igatahes olemas. Kui saaks, osaleks ka sellel üritusel (meenub, et Finnair müüs pühapäeval jõle soodsa hinnaga lennupileteid Shanghaisse - no miks ma küll ei ostnud!).

Aga veel näiteid keskkonnateadlikkusest. Eile otsustasime järgi uurida, mida kujutab endast Rimis müüdav vili nimega pomelo. Rimi kassapidaja igatahes ohkas ja teatas, et tema pole seda kunagi maitsnud; ta üldse ei ostagi midagi Rimist - saaks töö tehtud ja kiiresti koju, 11 tundi on ta juba kassas passinud. Igatahes lubasime järgi proovida ja talle ka teada anda. Tulemus? Pakendist välja võttes näeb pomelo välja nagu pirakas sidrun. Isegi lõhnab sedamoodi. Ehkki USA valitsuse internetiandmebaas teab rääkida taimest, mille koor on "easy to peel" ei läinud siit ostetud puuviljaga sugugi nii hästi. Aga võib-olla pidasidki ameeriklased silmas kusagil Indo-Hiinas oma loomulikus keskkonnas valminud vilju. Need jurakad, mis siia on sattunud, on igatahes rämekuivad (nagu ühed mahlata apelsinid) ja tüütud avada. Enamik viljast ongi säsine koor. Päh! Igatahes tean ma nüüd, mis asi on greipfruudi esiisa pomelo. Ja Rimist ma seda küll enam ei osta.

2 comments:

Anonymous said...

ma kardan, et meie laiuskraadidel ei tasu seda ka mujalt poest osta... kle, lähme sinna, kus need pomelod puu otsas (?) kasvavad!

HM said...

USA valitsus on taaskord eksinud...kergestikooritav pole pomelo ühelgi laiuskraadil.
Aga maitsev on küll.