1.4.08

Püüame siis aprillinalju kinni

Nii-nii, mida avalik uudistevoog pakub... Näib, et Raepress elik Tallinna linnavalitsus vaid selle päeva nimel elanud ja õhku hinganud ongi.

Kultuuriministeerium alustab mais kolimist Tartusse, kus hakkab rentima ruume linna elegantseimas kõrghoones Tigutornis. Kultuuriminister Laine Jänese sõnul võimaldab ministeeriumi Tartusse kolimine tõhusamat koostööd teadus- ja haridusministeeriumiga ning seda just laste huvihariduse valdkonnas.

***
Eesti Post kaalub esimese sail-in kirjakasti paigaldamist, ikka selleks, et olla seal, kus liiguvad inimesed. Uus kirjakast toob mugava postiteenuse lähemale ka merel reisijatele, edaspidi saavad inimesed laevalt lahkumata kirju postitada. Kuna viimastel aastatel on laevaühendus Põhjamaade vahel muutunud üha tihedamaks, on postiettevõtte soov olla otse tuiksoonel. Ettevõttel on kavas pöörduda Tallinna Linnavalitsuse poole ettepanekuga tuua Kalevipoja kuju laevateele lähemale ja asendada hiiglase süles olev paat kirjakastiga.

***
Sotsiaalminister ning majandus- ja kommunikatsiooniminister allkirjastasid lepingu, mis näeb ette suplushooaja kestvuse Eestis 15. aprillist 15. septembrini. Samuti leiab lahenduse probleem, et Eesti rannaveed pole piisavalt soojad. „Oleme alustanud Eesti supelrandadesse soojustustorustiku paigaldamist,” ütles minister Maripuu. „Tõsiasi, et asume Euroopa põhjaserval ei tohi saada takistuseks, mis piiraks meie inimestel rannamõnusid nautimast suuremal osal aastast. Arstid kinnitavad, et ujumine on parim tervet keha arendav liikumisviis. Mul on väga hea meel, et majandus- ja kommunikatsiooniminister toetab sotsiaalministeeriumi algatust”.

***
LHV täiendas oma turgude valikut ja alustas kauplemise vahendamist lisaks oma kauplemiskeskkonna LHV Traderile ka vabas õhus. Lisaks varasematele turgudele on võimalik nüüd kaubelda ka LHVAir kauplemissüsteemis nii aktsiaid, optsioone kui futuure. Viimase aja päikeselised ilmad on aktsiaturgudel kauplejatele väga masendavad olnud. Päikese ja sooja ilmaga umbses kontoris istumise asemel sooviksid paljud neist kauplemissüsteemi uusi tuuli ja värsket õhku.

***
Homsel Tallinna linnavalitsuse istungil kavatsetakse nimetada Tallinna munitsipaalpolitsei peadirektoriks Anu Saagim. Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on munitsipaalpolitsei otsinud juba aasta algusest peadirektori ametikohale sobivat kandidaati, et lisaks ameti juhatajale tugevdada ameti juhtimist.

***
Võru linna eestvedamisel jõudsid Kaguraudtee ja Tšehhi Riiklik Raudteekompanii koostöölepinguni, mille tulemusena alustab 1.aprillist tööd Võru - Praha rongiliin.

***
Täna pealelõunal panevad linnapea Edgar Savisaar ja linna ühistranspordi eest vastutav abilinnapea Jaanus Mutli Tallinna esimese metroojaama asupaigas nurgakivi, tähistamaks pealinna 22 kilomeetrise metroo ehitamise algust.

0 comments: