14.8.08

Aitab Öölaulupeo ja Gruusia sündmuste ühendamisest

Aitäh Ülle, et selle teate välja saatsid. Säärasest asiotaazhist on juba kõrini. Jah, tunnen minagi Gruusias toimuva pärast muret ning olen jätkuvalt seda meelt, et Venemaa on ÜRO mandaadiga antud rahuvalve-võimu kuritarvitanud (hoolimata sellest, mida üleeile parlamendis keskerakondlased kaagutasid), ent las selle hoolimatu ja korrumpeerunud suurriigi kuritegudega tegeleb rahvusvaheline ekspertkogu. Eesti rahva ajalugu ei tasu sellesse mätsida - mis siis, et just tänu oma ajaloole teame me, mida Gruusias praegu tuntakse:
Öölaulupidu „Märkamisaeg“ ümber ei nimetata

Avalikkuses leviv ja vastakaid arvamusi tekitav informatsioon, nagu oleks öölaulupeo uueks nimeks „Märka Georgiat“, on korraldajate sõnul väär. „Lauluööd me viimasel hetkel ümber nimetama ei hakka,“ kommenteerib pealavastaja Margus Kasterpalu. „Korraldajaid puudutab Gruusias toimuv väga, kuid siduvad ettevõtmised tulnuks eelnevalt läbi rääkida ja kokku leppida, mida „Märka Georgiat“ tegijad pole teinud.“

Kasterpalu sõnul kajastub hetke valusaim teema sel õhtul lauluväljakul. Tõenäoliselt puudutab Gruusias toimuvat oma tervituskõnes president Toomas Hendrik Ilves. Presidendi kõnele järgnev ühislaul „Ei ole üksi ükski maa“ annab kogu öölaulupeole laiema ja erilisema tähenduse kui varem.

Öölaulupidu „Märkamisaeg“ toimub Tallinna Lauluväljakul 19. augustil. Tegemist on ühe EV 90 juubeliaasta suursündmusega, millega saame vääriliselt ja väärikalt tähistada nii 20 aasta möödumist esimestest öölaulupidudest kui ka taasiseseisvumispäeva. Kuus tundi kestev kontsert algab õhtul kell üheksa ja kestab järgmise hommiku varajaste tundideni. Lauluööle sissepääs on tasuta.

Viimastel päevadel on laulukaare alla kogunevate kooride arv tõusnud 138ni, kokku üle 3000 laulja. Lisaks on eeslauljateks meie armastatud muusikud, näitlejad, ansamblid. Dirigendipuldis hoiavad meloodia liikumist ja rütmi Eri Klas, Tõnu Kaljuste, Tiia-Ester Loitme, Laine Jänes, Aarne Saluveer, Ants Üleoja, Jüri-Ruut Kangur, Mihhail Gerts ja Jüri Alperten.

Ning midagi lõbusat kah. Actually, it was something that Urmas said... :) Ärgu nüüd keegi solvugu, aga see keelevääratus oli päris lõbus ning pani mind pisut fotoshoppama.

0 comments: