21.10.08

Pole mahti isegi kultuuriüritustest pajatada

Täna käisime siis välja uudise minu asumisest TopTop'i uudistetoimetaja kohale - mis siin ikka pikalt teavet varjata. Uute tööde-tegemiste tõttu pole isegi aega saanud, et rääkida viimastel nädalatel osaks saanud kultuuri- ja haridusüritustest. Näiteks sellestki, kuidas Mark Lynas Von Krahli Akadeemias kliimamuutustest rääkis. Mis seal salata, ehkki nii Lynas kui ka mullu Cannes'is kuuldud-nähtud Al Gore peaks näiliselt ühte asja ajama, on nad maailma päästmise osas siiski sootuks eri meelel. Lynas rõhub inimkonna, Gore aga planeedi päästmisele. See on nende suurim erinevus, millest tuleneb ka keskendumine erinevatele tegevustele oma eesmärgi saavutamiseks. Gore üritab mõjutada poliitikuid, Lynas loodab kodanikuühiskonnale. Mitte et üks välistaks teist, ent nende lahendusteed on nii erinevad, et saa sa siis nüüd aru, mis parim lahendus on. Liiatigi leidub üha enam lobiste ja nendega koos ka oponentteadlasi, kes leiavad, et kliimasoojenemisest jahumine on müüt - maakera hoopis jahtub... Ent pühapäevaseks (nii halva heliga ja esitusega Andrew Lloyd Webberi juubeligalast kui ka sellele järgnenud piduderallist) toibumiseks oli see ettekanne väga põnev ja väljaskäik asjakohane. Mul on hea meel, et ma siiski põõnama ei jäänud ning ent Von Krahli ajasin. Ning et pärast Volta mudastest hoovidest hoolimata M-iga ka tantsutähtede otse-eetri ette võtsime. Sest see ju vana tarkus - kui raske on olla, võta klaas vahuveini. Või kaks. Või...? :)

Ja et te kõik ühte teatud blogisse sisse ei pääse, siis vahendan teilegi uuemat rahvatarkust:
Miks on mees, kes paljusid naisi põrutab, tegija, aga naine, kes paljude meestega magab, lits? Aga sellepärast, et kui sul on võti, mis kõik lukud lahti teeb, on see päris kunn värk, aga kui sul on lukk, mille kõik võtmed lahti keeravad, on sul lihtsalt sitt lukk.
Vaat nii!

1 comments:

Anonymous said...

ole Sa tänat', Andrike, on meeldiv teada, et kui punnitad päeva jooksul kaks kolmetunnist kontserti maha Eestimaa nõmedama linna koledamas saalis, üritad kõigest hingest hästi mängida, et natukenegi üles raputada seda tuima ja apaatset publikut, leiab suuremeelne ajakirjanik aega oma tihedast graafikust, et su tööd ja vaeva poole lausega maa sisse vajutada... :P Aga kena, et üldse ää mainisid... äh ei midagi ma nagu rohkem moepärast... ;)
Kadri, see vioola oma