20.7.08

Meie pidulaual mitu torti reas...

Kristeli eileõhtune sünnipäev Eesti Televisiooni 20. sünnipäeva stiilis (ehk aasta siis oli 1975) oli ülivõrratu. Esiteks polnud ma vana tartlasena kuulnudki säärasest paigast nagu Silva baar, mis olla pealinlaste üks pidutsemismekasid veel üheksakümnendatelgi. Teiseks viitsis enamik end tõepoolest ka stiilirõivasse vermida. Mul oli esiti sellega küll raskusi, sest kostüümilaenutused laupäeviti ju ei tööta. Ent kui piisavalt nuppu, siis tuli minustki Telepoiss välja.

Küll pisut üleannetum ja amoraalsem kui võiks arvata, ent Tädi Rutt oli minuga nõus, et selle võib panna Tipi ja Täpi süüks, kes liiduvabariikides antud turnee käigus pahad kombed omandasid ning Telepoisile joomise ja suitsetamise selgeks õpetasid. Sellepärast Tipp pittu tulla ei saanudki (saa sa nüüd aru, oli ta viinaravil või koduarestis) ning Täpp pidi üksi oma komme krõbistama. Kohal olid loomulikult perekond Talvikud (Aliis ja Mati olid suisa võrratud, ehkki Matil oli liiga palju punalipuordeneid, meenutades rohkem Brezhnevit), Valdo Pant, Lilian Kosenkranius, juba nimetatud Tädi Rutt, Marju Kuut, Jaak Joala, Valeri Leontjev, Lumekuninganna Nõunik ja Moidela Tõnisson. Viimasel oli käevangus miskipärast Ahto Vesmes. Aga no pole hullu, arvestades, et tädi Rutt semmis Leontjeviga.

Pildile on püütud lastesaadete toimetuse esindusmeeskond ehk Tädi Rutt, Täpp, Lumekuninganna Nõunik ja Telepoiss. Esiplaanil poseerib meie kõigi armastatud Jaak Joala. :)

Seltsimees Püss jagab Telepoisile veel näpunäiteid, kuidas paremini üle ekraani astuda (leidsin, et Telepoiss võinuks küll sammulugejat kasutada, oleks teadnud, mitu sammu ta ühel hooajal teeb), ning tormab juuksed kaotanud Lenotjeviga siis tantsupõrandale.

Suure lastelaulude võistulaulmise võitis loomulikult Telepoisi meeskond - oma sõprade-käpiknukkude laule me teame ju küll! Moidela tiim jäi paraku teiseks. :)

Kokkuvõttes - on olnud üks meeleolukas nädal, kuhu mahtus ka vahva õhtu Aili ja Annamariaga, "Mamma Mia!" muusikalifilm ja ohtralt tööd. Aga nüüd - puh-ku-se-le!

0 comments: